FORSIDEN

 

IS- OG SNØSIRKLER INTERNASJONALT
ICE AND SNOW CIRCLES WORLD WIDE
     
     
     
     

Kazan, republikken Tartarstan, RUSSLAND
06.11.2007

sirkler i snø


Følgende information er hentet fra en rapport på netttstedet NGO club Kosmopoisk , (en klubb bestående av mer 50 offentlige NGOer, non-profit organisasjoner, vitenskaplige organisasjoner og grupper av entusiaster fra hele verden. )

Teksten i rapporten er sannsynligvis oversatt fra russisk til engelsk gjennom et automatisk oversettelses-program. Dette gjør at meningen bak setningene ikke alltid er lett å forstå.

Det følgende er et forsøk på å trekke ut de viktigste opplysningene fra rapporten:

Ringene i snø ble oppdaget 6. november av den russiske kvinnen "Valentina". Hun bor i åttende etasje i en leilighetsblokk i byen Kazan. Fra balkongen i leiligheten ser hun rett ned på en lekeplass der hun oppdaget snøformasjonen.


Rundt klokka 10 om kvelden da Valentina skulle gå å legge seg, begynte de to kattene hennes (samt et annet kjæledyr?) å oppføre seg merkelig. Hun "følte seg tvunget" til å gå ut på balkongen, og derfra oppdaget hun mønsteret i snøen.

Mønsteret, som besto av konsetriske sirkler, var sentrert rundt et av flere bjørketrær som står like ved en garasje på lekeplassen. Mønsterts totale radius var ca 10 meter, og avstanden mellom furene var rundt 15 cm.

Noen av øyenvitnene fikk hodepine av å betrakte formasjonen.

Snøsirklene ligner en annen snøformasjon i området i 1990. Denne formasjonen lå like ved et sykehus, og var også var sentrert rundt et tre.


KILDE: http://ngoclub.org/news.php?extend.30


© Norsk Kornsirkelgruppe
     
              

Site Meter